Tisdag 21/10

En sån där vanlig tråkig tisdag. Hade tänkt fara till torpet och rida igenom Johan ordentligt igår, men det vart inte pågrund av att det snöade (!) och inatt har det frusigt så nu är det snö och is blandat.. Suck, Johan har sommardojjor på så därför går det bara rida lite lätt på nån äng eller så där det är gräs. Blir ett lättare pass och sträcka ut honom lite bara.
 
Det är nu man skulle haft manegekort på nått ridhus haha.. ibland suger klimatet och vädret här uppe i norrland :)
 
Slutet på förra veckan bjöd på ett riiktigt bra pass med bommar och minimala hinder som fick honom att lyfta upp ryggen och bära sig otroligt härligt genom hela kroppen! En till grej som fick mig att bli övertygad om att det var ett superpass var att han dagen efter gick i perfekt form direkt jagg satt upp och tog första steget!
 
Jag red på en volt med 4 stationer så att säga, på 3 ställen av volten hade jag lagt 6 bommar, 2 på vardera ställe, bara direkt på backen så att han tar ett steg mellan bommarna. på det fjärde stället hade jag gjort ett litet kryss på en höjd lagom så att han kan ta ett större steg över det i trav utan att det stör takten och stegen för mycket. Gör alltså inte krysset för högt så hästen måste hoppa över det med så stor rörelse, Då kommer du tappa jämnheten! som övningen är till för att skapa
 
 
Som sysselsättning den långa ridfria gårdagen då  jag också var ledig gjorde jag ett enkelt collage av några bilder på Johan. 
 
 
Sandra